» » Raspberry Pi: створюємо роботів

Raspberry Pi: створюємо роботів

В категорії: Наші проекти | Дата: 17-03-2021, 14:00 | Переглядів: 1 710

Мета проєкту: інтеграція Raspberry Pi в освітнє середовище, напрацювання механізмів розвитку навчання робототехніці, прививання інтересу в учнівської молоді до Raspberry Pi.

Raspberry Pi — одноплатний комп'ютер, розроблений британським фондом Raspberry Pi Foundation. Плата має розмір співмірний з кредитною картою. У комп'ютері задіяно процесор на архітектурі ARM. Офіційна мова програмування для Raspberry Pi — Python.

"Raspberry", що перекладається як "малина", це дань давній традиції давати комп'ютерам і комп'ютерним компаніям назви фруктів. Наприклад: Tangerine Computer Systems, Apricot Computers, Apple, Acorn, BlackBerry, Cherry Corporation, Papaya Studio і інші. "Pi" є посиланням на Python, так як спочатку планувався комп’ютер, який би виконував програми лише на Python. Крім того "Pi" звучить як "pie", тобто "пиріг".

Є багато операційних систем, які можуть бути встановлені на Raspberry Pi, як офіційно підтримуваних так і інших. На його основі створено багато комп'ютерних класів. Ще в 2012 році, одразу після виходу першої версії, як приватні так і державні школи Сполученого Королівства проявили інтерес до комп'ютера. Існує сподівання що спонсорство зі сторони бізнесу допоможе менш привілейованим школам також отримати Raspberry Pi.

Залишаючись засобом для навчання програмуванню, сьогодні Raspberry Pi використовується у величезній кількості областей, продовжуючи охоплювати нові напрямки. Це і автоматизація будинків для моніторингу безпеки та споживання енергії, автоматизація виробництва, автоматизація роботи телескопів, конструювання роботизованих роверів для дослідження інших планет, музичних синтезаторів, семплерів і секвенсерів, цифрових медіаплеєрів, пристроїв для світломузики, розумних відеокамер з детекцією об'єктів у реальному часі, апаратів штучної вентиляції легень для "ковідних" пацієнтів, фізичних гаманців криптовалют, приватних радіостанцій, ADS–B приймачів з тріангуляцією, приватних безпровідних гігагерцових мереж, інтранетів, пристроїв для тестування комп'ютерних мереж на проникнення, ігрових приставок, лічильників Гейгера, мінісупутників Землі кубсатів і багато іншого. Багато компаній, які продають свої продукти як комерційні, викладають свій вихідний код у вільний доступ для тих, хто хоче побудувати такий продукт самостійно. Raspberry Pi це можливість і основа для реалізації будь-яких ідей і будь-якої фантазії.

Офіційний вебсайт - raspberrypi.org - в розділі Проєкти у вільному доступі пропонує деталізовані інструкції для сотень пристроїв, які можна сконструювати на основі Raspberry Pi, розділених по різних напрямкам. Це різні роботи, метеостанції, ігри і багато-багато іншого.

The MagPi ("mag" - скорочено від "magazine", хоча звучить як "magpie" - сорока) - офіційний журнал Raspberry Pi, - виходить кожного місяця починаючи з травня 2012 року. Всі видання можна безкоштовно завантажити, як і багато інших книг.


Схожі публікації

    Залишити коментар
Шановні читачі! Просимо вас, залишаючи коментарі, поважати один одного і не зловживати свободою слова. Адміністрація сайту буде видаляти:

1. Коментарі з  грубою і  ненормативною лексикою.
2. Образи, загрози і  непристойні висловлювання.
3. Висловлювання, що розпалюють національну, релігійну та  іншу ворожнечу.
4. Коментарі, що містять інші порушення законодавства і  прав громадян.
5. Коментарі, що рекламують і  просувають інші веб-ресурси, товари та  послуги, а  також коментарі, що не  мають відношення до  дискусії.

Користувачі, які порушують ці правила грубо або  систематично, будуть заблоковані.